İftarda hansı qidalar qəbul edilməlidir? – TÖVSİYƏ

Baxılıb:42
İftarda hansı qidalar qəbul edilməlidir? – TÖVSİYƏ

İftarda qidalanma balanslı və sağlam olmalıdır ki, uzun müddət ac qalan orqanizmə ani yük düşməsin.

İdeal iftar menyusu üçün aşağıdakı prinsiplərə əməl etmək tövsiyə olunur:

Açılış (Orucu açmaq üçün)

Xurma və ya quru meyvələr – sürətli enerji üçün
İlıq su və ya bitki çayı – mədəni yavaş-yavaş oyatmaq üçün
1 kasa şorba (məsələn, mərci, toyuq və ya tərəvəz şorbası) – həzmi rahatlaşdırır

Əsas yemək

Zülal mənbələri: Toyuq, balıq, mal əti və ya paxlalılar (noxud, mərcimək)
Kompleks karbohidratlar: Tam buğda çörəyi, bulqur, qəhvəyi düyü və ya kartof
Tərəvəzlər: Salat, buxarda bişmiş və ya sobada hazırlanmış tərəvəzlər

Qəbul edilməli olan yağlar

Zeytun yağı və ya qoz-fındıq kimi sağlam yağlar (həddindən artıq yağlı yeməklərdən çəkinmək lazımdır)

Süd məhsulları

Qatıq və ya ayran – həzmi asanlaşdırır və elektrolit balansını qoruyur

Şirin qidalar (əgər yemək istəsəniz)

Meyvələr və ya təbii bal ilə yoğurt
Şərbətli və ağır şirniyyatlardan uzaq durmaq məsləhətdir

Əlavə Məsləhətlər:

Yavaş-yavaş və kiçik porsiyalarla yemək
 İftardan sonra bol su içmək
 Həddindən artıq yağlı, duzlu və şəkərli qidalardan qaçmaq


Abunəlik